Фото без описуДиректор КНП "Канівський ЦПМСД" Наталія Горьова 29.03.2019 відвідала з робочим візитом медичні заклади Ліплявської ОТГ та взяла участь в сесії сільської ради.

На зустрічах з медичними працівниками та депутатами сільської ради окреслила головні напрямки медичної реформи. Наголосила, що лікар первинної медичної допомоги — це спеціаліст, який повинен мати всю інформацію про здоров’я громадян з якими заключені договора. Завдяки цьому він бачить взаємозв’язки та може визначити, на якій стадії потрібне втручання профільного спеціаліста. Головне завдання сільського закладу охорони здоровя - наблизити основні послуги до кінцевого споживача, жителя громади, не тільки лікувати, а  і  вчасно попередити або виявити захворювання на ранній стадії. А також надати невідкладну допомогу при гострих станах і раптових погіршеннях стану здоров’я: високій температурі тіла, гострому і раптовому болю, порушенні серцевого ритму, кровотечі, інших станах, захворюваннях, отруєннях і травмах, що потребують невідкладної допомоги.

Наразі перед нами стоїть завдання запровадити електронну систему охорони здоров’я – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги. А ще – дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти і запобігати зловживанням.

Заклади освіти і медицини є пріоритетом для людей, а відповідно і для влади. Над їх розвитком повинні працювати всі разом, починаючи з людини, молодшого медичного персоналу  і закінчуючи міністром. На своєму рівні ми готові співпрацювати з усіма, аби це пішло на користь громади в цілому та кожному громадянину окремо, наголосив голова громади Сергій Геращенко.

Фото без опису