Фото без описуНапевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів. Надворі другий місяць весни – теплий квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.  Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково його відзначають саме 1 квітня.

До Міжнародного дня птахів у Ліплявському НВК було проведено ряд заходів.
Розпочався день радіохвилиною  «Вісники природи», з якої діти отримали  нові знання, нові відкриття про пташок!

Бібліотекарем був проведений бібліотечний урок «Птахи – наші друзі». Діти розповідали про народні прикмети, пов`язані з птахами, розгадували загадки, вікторини про пернатих – ці та багато інших завдань допомогли учням підійти до висновку: Бережіть птахів! Бережіть природу! 
На допомогу маленьким друзям-пташкам прийшли учні початкової школи, які в зимовий період підгодовували птахів, виготовивши  годівнички, які потім вивісили на деревах на шкільній території, і кожен клас опікувався своїми годівничками. І сьогодні вже вкотре наповнили їх ласощами.
На сьогодні святкування міжнародного Дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. Тому головною метою проведених у свято заходів є збереження видового різноманіття та чисельності пернатих.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису