Канівська міськрайонна філія Черкаського обласного центру зайнятості проводить різнопланові профорієнтаційні заходи в об’єднаних територіальних громадах. 

Фахівці філії спільно з представниками Канівського відділу обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області взяли участь у виїзній акції «З людьми і для людей», яка проходила в Келебердянському старостинському окрузі Ліплявської ОТГ.

 

Під час проведення виїзної акції фахівці філії презентували послуги, новітні онлайн-технології та електронні сервіси служби зайнятості, поінформували присутніх про стан ринку праці, наявність актуальних вакансій тощо.

Найбільше зацікавлення у місцевої громади викликали питання працевлаштування, можливостей проходження професійного навчання за сприянням служби зайнятості.

Представники філії звернули увагу присутніх на вакансії підприємств, які мають потребу в кадрах. Зокрема, у ПрАТ «Миронівська птахофабрика», яке забезпечує перевезення працівників транспортом підприємства, затребувані водії, підсобні робітники, водії навантажувача, слюсарі-електрики з ремонту електроустаткування, слюсарі з ремонту автомобілів, слюсарі-ремонтники, трактористи-машиністи, оператори інкубаторно-птахівничої станції, лікарі ветеринарної медицини, майстри, лаборанти та інші.

У ході виїзної акції понад 30 жителів села мали змогу почути відповіді на питання з компетентних джерел.

 

Також фахівці з профорієнтації Ольга Бровко заступник начальника відділу надання соціальниї послуг Канівської міжрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості та Максим Перехрест юристконсульт цієї ж філії.
побували  в Келебердянському НВК.

 Учні школи дізнались про послуги служби зайнятості, ознайомилися з ситуацією на ринку праці Черкащини, довідались про основні правила вибору професії. Також фахівці презентували онлайн-платформу з профорієнтації "Моя професія: консультативна мережа". Крім того, учні пройшли профорієнтаційне тестування та мали змогу отримати індивідуальні консультації. Допомога у виборі професії є справою дуже потрібною, бо саме від цього часто залежить як складеться саме життя людини.