Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає...

 

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але найбільш масштабною і трагічною була війна в Афганістані, яка тривала цілих 10 років - з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989. Минуло вже 30 років, коли останній солдат покинув територію Афганістану, та питання - заради чого 160 тисяч українців пройшли через горнило тієї війни - і дотепер залишається без відповіді.

Давайте будемо пам'ятати воїів - інтернаціоналістів, виявлятимемо розуміння і повагу до тих. хто пройшов через ту війну і для кого вона триває досі. У спогадах, снах і думках.

До Дня вшанування учасників бойових дій та до 30-річчя з дня виводу військ з Афганістану, в Келебердянському будинку культури відбулася зустріч з односельцем, воїном - інтернаціоналістом, ветераном афганської війни Михайлом Васильовичем Коптілим. Михайло Васильович проходив військову службу поблизу міста Герат, сторожова застава - кишлак Адраскан, з 1985 по 1987 рік. На заході "Афганістан - мій біль, моя пекуча пам'ять..." Михайло Васильович поділився своїми сумними спогадами, за що ми йому дуже вдячні і хочемо йому побажати міцного здоров'я, наснаги, мирного неба та як найбільше радості в житті!