Фото без описуВиховання доброти і відповідального ставлення до усього живого. Це одне з щонайперших завдань педагогіки. Виховання гуманного ставлення до тварин є важливою складовою етичного, культурного та екологічного виховання молоді. Як привити любов до чотирилапих? Що таке відповідальне ставлення до песиків та котиків? Як уникнути проблем у спілкуванні з тваринами? На всі ці питання можна було отримати відповіді на «уроці доброти».

Дуже важливо виховати у дитини добре ставлення до навколишнього середовища, підтримувати її прагнення допомагати тим, хто цього потребує. У результаті це стане рушійною силою до появи гуманності і сформує активну життєву позицію в майбутньому.

Педагоги Ліплявського навчально-виховного комплексу із задоволенням відгукнулися на  ідею проведення уроків доброти. Відповідно до вікової  категорії учнів упродовж тижня проведено 14 уроків доброти на різноманітні теми, а саме : «Друзі наші менші. Їх роль у житті людини» (3 кл), «Бути на Землі людиною» (8клас), «Урок доброти»(4 клас), „У світі тварин” (10 клас) та інші.  Не забули і про вихованців дитячого садочка. З уроком доброти до них завітали учні 11 класу. Заняття для вихованців старшої групи було проведено в цікавій, ігровій формі.

Не стояла осторонь і соціально-психологічна служба школи. Соціальним педагогом Григорович Н.В. для різновіковії категорії учнів  проведена серія „уроків доброти”, де учні мали змогу переглянути мультфільми, згадати про особливості догляду за тваринами, "вислухали" прохання братів наших менших,  пригадали правила поведінки з безпритульними собаками та котами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису