Фото без описуВ молитвах всіх героїв пригадаєм
Живим у Бога будем щедрості просить…
Воскресне дух, я всіх вас закликаю
Людської пам’яті свічу яскраву запаліть.

29 січня 1918 року – День скорботи за українською молоддю,  День величі духу української нації. У серцях українців бій під Крутами назавжди залишиться неспростованим фактом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Сьогодні, 29 січня, у Ліплявському  НВК, відбулася година пам'яті «Крути… Мужність і біль України».  Усі  присутні перенеслись у ті важкі хвилини бою, коли 300 йшло проти тисячі, переглядали документальні фільми, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступів було звернуто увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.

Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. Нехай подвиг юних українських хлопців буде для нас прикладом, як потрібно любити рідну землю.

 На завершення в залі могутньо й гордо зазвучав Гімн "Ще не вмерла України і слава, і воля" — як символ невмирущої сили народу, котрий обрав шлях свободи і незалежності.

 

Педагог-організатор    Джуриленко Л.