Рано-вранці 14 січня 2019 року житель села Ліпляве Савченко Микола Миколайович, пенсіонер,  ішов навідатись до батьківського подвір’я на вулиці Малика, яке після смерті батьків пустує  і декілька разів піддавалось крадіжкам.

В ранкових сутінках побачив, що із  крайнього до лісу  будинку, який також пустує після смерті господарів, через розбиту у вікні шибку виліз незнайомий молодий чоловік з рюкзаком і попрямував у сторону центра села.

Запідозривши негаразд із ситуації, що склалася, Савченко М.М. близько двох кілометрів слідкував за невідомим «гостем», поки той не дійшов до автобусної зупинки  біля церкви в центрі села.

Щоб невідомий не встиг виїхати за межі села, Савченко М.М. про подію повідомив механізатора сільського комунального підприємства «Добробут» Тертичного Василя Григоровича та майстра лісу Ліплявського лісництва Гречухіна Ігоря Олеговича, які прямували на роботу. Спільними зусиллями невідомий був затриманий і доставлений до приміщення виконкому сільської ради. Пізніше до виконкому  прибув і господар будинку, якого також за телефоном розшукав  Савченко М.М.

Затримана особа була передана співробітникам Канівського відділення поліції, які оперативно  прибули за викликом  працівників виконкому сільської ради.

Як з'ясувалось невідомим виявився уродженець села Ліпляве Василь В., раніше судимий за крадіжки, і який після звільнення з місць позбавлення волі проживав без документів на території сусідньої області, перебивався випадковими заробітками.

Керівництво сільської ради подякувало Миколі Миколайовичу Савченку, Василю Григовичу Тертичному та Ігорю Олеговичу Гречухіну за їх активну позицію та небайдужість у питаннях захисту суспільного порядку на території об’єднаної громади.

Виконком Ліплявської сільської ради ОТГ звертається до всіх жителів сіл громади з проханням повідомляти до сільської ради  за телефоном  93-2-24 та до Канівського відділення поліції за телефонами 102 та 3-87-02 про злочини, що можуть бути скоєні стосовно вас чи вашого майна для оперативності в  реагуванні.

 

 

                                              В.Дудник, начальник відділу кадрового та юридичного забезпечення Ліплявської сільської ради ОТГ