Ліплявська об’єднана територіальна громада першу сесію провела 24 листопада 2017 року, а отже мала обмаль часу, щоб зорієнтуватися у нових обов’язках та повноваженнях, прийняти бюджет та почати працювати з 2018 року в нових умовах.

Одним із перших позитивних кроків новоствореної громади було написання проектів під використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році.

Розмір субвенції для Ліплявської ОТГ склав 1,995 тис.грн.

Станом на  29.12.2018 року проект реалізовано, а саме для забезпечення потреб громади та покращення якості надання комунальних послуг населенню придбано трактор «Беларус-892» з навантажувачем НТ-4м та іншим навісним обладнанням (відвалом, машиною для посипання доріг піском та відсівом, косаркою роторною,  оприскувачем, плугом, фрезою, причіпом, дисковим агрегатом та гідравлічною стрілою) та трактор  «Беларус 320,4» з навісним обладнаням (відвалом, косаркою роторною, картоплесаджалкою, картоплекопачем та  окучником). 

Забезпечення СКП «Добробут» спецтехнікою надасть можливість збільшення кількості та  підвищення якості надання комунальних послуг жителям Ліплявської громади, сприятиме вчасному та ефективному виконанню робіт по благоустрою сіл її населених пунктів, поліпшенню екологічної ситуації та забезпеченню комфортних умов для проживання.

Кошти по проекту освоєно на 94,5%, економія сталась за рахунок зниження цін при проведенні тендерної процедури закупівлі. На зекономлені кошти в сумі 109,1 тис.грн. підготовлено та реалізовано проект «Придбання бензогенераторів для соціально значущих об’єктів».

Отже, Ліплявська сільська рада об’єднаної територіальної громади в 2018 році  отримала та освоїла 1,99 млн. грн. із передбачених 1,99 млн. грн. на формування інфраструктури своєї громади.   

 

 

 Іванова В. М., начальник відділу соціально-економічного  розвитку,

 інвестицій та регуляторної діяльності Ліплявської ОТГ