Фото без описуЩо може бути смачнішим від нашої традиційної страви? Вареники найулюбленіше їство українців. Із картоплею, і з сиром, і з м’ясом, і з капустою, і з грибами. А ще з вишнями, сливами, яблуками! Ммм… Яка смакота!

    Так з метою ознайомити  учнів з побутом нашого народу; розвивати світогляд, широту думки, пізнавальний інтерес до українських традицій, культури і мови; поглибити знання з української традиційної кухні, а особливо з виготовлення вареників; з'ясувати значущість вареників у культурному та побутовому житті українців; виховувати почуття національної гідності та гордості за українську націю 14 листопада в Ліплявському навчально-виховному комплексі пройшов фестиваль вареників, у якому прийняли участь учні 5-11 класів. Всі охочі могли поласувати варениками,  долучитися до ярмаркування, а також взяти участь у майстер-класах з приготування  вареників та виготовлення сувенірів.

На фестиваль завітали представники Ліплявської ОТГ. Гості та учасники фестивалю поласували варениками з картоплею, гречкою, грибами, капустою, м'ясом, сиром, вишнями, черешнями, яблуками, смородиною, лохиною; насолодилися  узваром та медом; зазирнули у майбутнє – скуштували вареники з  "передбаченнями". 

Дійство супроводжувалось цікавою програмою, ведучі якої  розповідали цікаві факти з історії вареників, пояснили  походження та символіку цієї страви. На святі лунали українські народні пісні, гуморески.

Було смачно та весело!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису