Фото без описуЗ часу утворення Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади  значну роль в громаді приділяється питанню цивільного захисту населення.  Це і зрозуміло, адже територія сіл громади знаходиться на березі Канівського водосховища,  річки Дніпро із затоками, найбільшою із яких є затока „Криве озеро”. Щороку під час весняних повеней трапляються підтоплення приватних домоволодінь жителів талими та паводковими водами, окрім цього існує загроза  надзвичайної ситуації техногенного характеру – руйнування гідровузла Канівської ГЕС чи захисної дамби Канівського водосховища, що може привести до затоплення значної частини сіл Ліпляве та Келеберда та руйнування інфраструктури.

14 вересня 2018 року із фахівцями сільської ради, навчально-виховних комплексів сіл Ліпляве та Келеберда, іншими активістами цивільного захисту, які згідно затвердженого в сільській     раді плану  реагування на надзвичайні ситуації,  задіяні в рятувальних заходах були проведені навчальні збори на тему „ Розгортання збірного та приймального пунктів евакуації населення та  дії їх особового складу на випадок катастрофічного підтоплення села Келеберда”. Зайняття проводив заступник начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області Шинкаренко Андрій Вікторович та викладачі зазначеного центр

В ході проведення занять вивчено нормативну базу для здійснення рятувальних заходів, функціональні обов’язки посадових осіб та інші питання. Навчання закінчились відповідями на запитання учасників та відповідями на тести.

Зазначене навчання  буде доброю допомогою  при здійсненні повсякденних підготовчих заходів на випадок виникнення будь-якої надзвичайної ситуації природного чи техногенного характеру. 

 

В.Дудник, інспектор відділу кадрового та юридичного забезпечення Ліплявської сільської ради ОТГ

Фото без описуФото без опису