12 травня 2018 року в переддень відзначення в Україні - Дня матері, в Келебердянському сільському будинку культури відбулося свято української пісні «Українська пісня – це душа народу». Свій творчий доробок охоче демонстрували аматорські колективи сіл: Келеберда, Ліпляве, Сушки та Прохорівка.

Зі словами вітання до учасників театралізованого дійства та всіх присутніх звернувся голова об’єднаної територіальної громади Сергій Валентинович Геращенко. До вітального слова долучилися: заступник директора ПРАТ «Миронівська птахофабрика» Ладохін Сергій Вікторович, який вручив вокальному ансамблю «Берегиня» Ліплявського сільського клубу сертифікат на суму 12 тис. грн. для поїздки на фольклорний фестиваль, та заступник ТОВ НВФ «Урожай» Єфремцев Микола Петрович з подарунком (ноутбук) для Келебердянського СБК.

Родзинкою свята української пісні були: Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських пісенних конкурсів, родинний дует в складі Галини та Івана Смілянських, Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів інструментального мистецтва, володар Гран-Прі, інструментальний дует в складі Костянтина Сторчоуса та Максима Белих Канівського коледжу культури і мистецтв.

Незабутні враження та неперевершену виконавську майстерність подарувала всім глядачам та учасникам свята випускниця Канівського коледжу культури і мистецтв, а нині – берегиня української пісні, Лауреат чисельних Міжнародних та Всеукраїнських пісенних конкурсів, провідна солістка Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки – Оксана Демешко.

Автори проекту студенти коледжу Софія Маценко та Анастасія Смикалова, сценарій та режисура заслужених працівників культури України Миколи Лисенка та Олександри Прошак.

 

За матеріалами сайту Канівського коледжу культури і мистецтв УДПУ імені Павла Тичини