Фото без опису

З метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу та формування навичок здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів 12 травня 2018 року на території Ліплявського навчально-виховного комплексу відбувся І (районний) етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Захід відбувся за організаторської підтримки відділу освіти, молоді та спорту Канівської РДА, Будинку школярів та юнацтва, Канівської районної ДЮСШ «Колос», Канівського районного ФОК «Колос» та міського комітету Товариства сприяння оборони України. Суддями на етапах виступили працівники відділу освіти, молоді та спорту РДА, Будинку школярів та юнацтва, вчителі фізичної культури, предмету «Захист Вітчизни», історії, основ здоров’я навчальних закладів району.

Участь у грі взяли навчальні заклади Канівщини - 9 команд (роїв) з наступних навчальних закладів: Таганчанської, Литвинецької та Межиріцької ЗОШ, Келебердянського, Ліплявського, Бобрицького, Хмільнянського, Грищенецького, Яблунівського  НВК, які змагалися в основній програмі, та 3 команди, які змагалися за спрощеною програмою. 
На урочистій лінійці з нагоди відкриття змагань перед учасниками виступили голова Ліплявської ОТГ Сергій Геращенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Анна Бабенко, помічник військового комісару Роман Кучеренко. 

Команди змагалися в наступних етапах змагань: «Добре діло», «Впоряд», «Пластун», «Рятівник», «Таборування», «Стрільба», «Перетягування линви», «Туристсько-спортивна смуга перешкод» та на кращу козацьку кашу. Учасники показали свої вміння, обізнаність з історії рідного краю, вправно долали смугу перешкод. проявили кмітливість, винахідливість, спритність.

 Наполегливість учасників команд допомогла здолати всі перешкоди. Переможцями в І (районному) етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), став рій «Росичі» Межиріцької ЗОШ,  другу сходинку зайняв рій Келебердянського НВК, а третє місце виборов рій з Хмільнянського НВК. 

Всі команди гри нагородженні грамотами, цінними подарунками та спортивним інвентарем.

Діти навчальних закладів Канівщини цікаво провели час, отримали велике задоволення, позитивні емоції від участі у військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Фото без опису