Фото без описуЗгідно плану цивільного захисту на 2018-2019 роки в Ліплявському навчально –виховному комплексі 10 травня 2018 року було проведено   День цивільного захисту. Він популяризує безпечний спосіб життя серед наших дітей і підлітків, підвищує рівень їх практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях.  Школярі мають змогу не тільки подивитися на практичні дії рятувальників, які ліквідовують умовні пожежі, рятують людей з приміщення навчального закладу, а й безпосередньо можуть поспілкуватися з рятувальниками та побачити професійну пожежно-рятувальну техніку, самим навчитись гасити пожежу.  

З метою перевірити якість засвоєння знань учнями з цивільного захисту   та згідно плану на першому уроці в усіх класах були проведені певні заходи, а саме: виховна година в 1 класі на тему: ” Не страшні нам перешкоди”. В 2 класі проведена бесіда на тему:” Запобігти пожежі”, мета якої - пояснити дітям, що вогонь може бути корисним і небезпечним, розширити знання учнів про правила поведінки під час пожежі. У 3 класі проведено бесіду на тему „ Правила поведінки під час виникнення пожежі”. В 4 класі учням було пояснено, якими засобами індивідуального захисту потрібно користуватися в надзвичайних ситуаціях при виникненні пожежі. Про повінь та правила поведінки  було роз’яснено учням 7 класу. Про радіаційне випромінювання було розказано учням 9 класу.

На об’єктові тренування було запрошено керуючого справами Ліплявської ОТГ  Сіренко Світлану Володимирівну та заступника начальника 10 ДПРЧ Канева та Канівського району Пелипась М.І., який розповів  про правила евакуації під час пожежі та рятувальниками було показано на практиці умовне гасіння пожежі.

Згідно плану роботи о 12  годині дня розпочалися комплексні об’єктові тренування. Під час об’єктових тренувань в  навчально-виховному комплексі медична сестра Дарнобіт В.І. показала на практиці, як надавати першу домедичну допомогу при опіках, переломах, кровотечах. Учитель предмету

„Захист Вітчизни” Хорошун М.О. показав практичні дії з протигазом, детально розповів про структуру та типи вогнегасників, учні 9 класу на практиці показали  одягання протигазів, учень 11 класу Калініченко Іван  показав на практиці одягання костюма хімзахисту Л-1.

По завершенню об’єктових тренувань із ЦЗ  начальником ЦЗ Кубар Г.М. було підведено підсумки навчання та тренування учнів та працівників із ЦЗ.

Начальником ЦЗ було відзначено добру роботу учнів та учителів по евакуації навчального закладу, зокрема слід відмітити організовану евакуацію учнів  1-4 класів, 11 класу, 9 класу, 8 класу. 

Фото без опису