9 травня в Ліплявській ОТГ пройшли святкові заходи з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У селах Ліпляве, Келеберда, Озерище відбулися урочисті мітинги і концерти за участю учнів шкіл та колективів Ліплявського клубу та Келебердянського будинку культури. 

Святкова колона пройшла від сільської ради до сільського пам’ятника воїнам-визволителям у с. Ліпляве. У її складі були керівники громади, сільськогосподарських підприємств, представники місцевого самоврядування, атовці, школярі та жителі села.

Біля священих, для кожного мешканця сіл, місць відбулися урочистості. Спершу учасники заходів вшанували хвилиною мовчання полеглих у роки Другої світової війни та поклали квіти до братських могил. Потім сільський голова Сергій Геращенко щиро привітав жителів громади та гостей зі святом перемоги у Другій світовій війні. Він побажав міцного здоров’я, родинного спокою, злагоди, щоби над нашою Україною ніколи не було більше війни і найшвидше настав мир. Закликав пам’ятати подвиг дідів і прадідів, які ціною власного життя здобули перемогу.

Друга світова війна залишила нам тисячі героїчних сторінок про незабутні подвиги наших земляків.

У роки війни загинуло 262 жителі с.Ліпляве, 81 учасник бойових дій нагороджений орденами і медалями. У братській могилі села поховано 425 осіб, з них — 6 Героїв Радянського Союзу. Серед них Х. В. МаликА. Ю. СмоляковІбрагімовТимурбекО. О. Шалімов.

На фронтах війни с. Келеберда втратила 143 своїх односельчан. У братській могилі поховано 26 відомих воїнів та 66 невідомих, які загинули при визволенні села.

Село Озерище втратило 72 жителя. У братській могилі села поховано 88 осіб.

В с. Ліпляве завітали дочка та внук Героя Радянського Союзу Фоми Васильовича Малика, який захоронений в братскій могилі села, Ірина Малик та Герман Малик. Герман Малик подякував громаді села за організацію заходу та виголосив вітання з нагоди свята.

З кожним роком День Перемоги стає ціннішим, адже все меншає ветеранів Другої світової війни. Нині в Ліплявській ОТГ залишилося 8 учасників бойових дій.  На жаль, цього року долучитися до урочистостей не зміг жоден ветеран. Тож голова громади відвідав їх особисто аби привітати з пам’ятним днем. Вручив подарунки від виконавчого комітету сільської ради та Народного депутата України Владислава Голуба.