Фото без опису23 та 24 квітня 2018 року працівники Ліплявської ОТГ - начальник відділу доходів, бухгалтерського обліку та звітності Міснікова Н.Г. та начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Іванова В.М. взяли участь у тренінгу «Підготовка проектів на інфраструктурну субвенцію та на ДФРР», який проводився Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування.

Спеціалісти Центру та Департаменту регіонального розвитку акцентувати увагу учасників тренінгу на відмінностях проектів ДФРР та інфраструктурної субвенції, вимогах, які ставляться перед проектами, логіці подання інформації, індикаторах оцінювання. Ознайомили  представників ОТГ з нормативно – правовою базою, цілями та завданнями  Державної та регіональної  стратегії регіонального розвитку,  відповідно яким повинні відповідати проектні заявки.

Під час заходу представники громад на практиці вчилися визначати проблему, ставити цілі та завдання, розробляти план-графік виконання проекту, складати бюджет проекту.  Працівники ОТГ  отримали  методичну, консультативну та практичну допомогу з питань підготовки  проектних заявок на фінансування проектів з Державного фонду регіонального розвитку.