Фото без опису22 березня 2018 року відбулось засідання сьомої чергової сесії Ліплявської сільської ради VII скликання, яке провів сільський голова Сергій Геращенко.

У роботі пленарного засідання взяли участь керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ району, представники правоохоронних органів, представники ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ТОВ НВФ «Урожай».

Перед розглядом питань порядку денного волонтер, Віталій Прокопець, висловив щиру вдячність від бійців людям, які приймали участь в зборі гуманітарної допомоги та вручив подяки від воїнів АТО голові громади Геращенку С.В. жителям сіл Ліпляве, Озерище, Келеберда, колективу та учням  Ліплявського НВК,  депутату сільської ради Хорошуну І.І. Прокопець В.М. зауважив, що це не тільки продукти харчування для бійців, а частина родинного тепла та сімейного затишку, які зігрівають наших хлопців на передовій.

В 30-ти хвилинці депутати обговорили звернення, які надійшли до сільської ради, та схвалили своє звернення до голови Черкаської облдержадміністрації з проханням вирішити питання ремонту автомобільної доріги Т-24-04, що проходить через с. Ліпляве.

На порядку денному засідання сесія стояло 17 питань. Зокрема, про зміну назви Ліплявської сільської ради Канівського району Черкаської області та її виконавчих органів; про затвердження Передавального акта Келебердянської сільської ради та Озерищанської сільської ради; про Порядок найменування або перейменування вулиць, провулків, присвоєння, зміни та анулювання поштових адрес об’єктам нерухомого майна; про затвердження порядку виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність Ліплявської сільської  ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

Присутні  жваво обговорювали питання «Про внесення змін до рішення сесії Ліплявської сільської ради від 22.12.2017 № 4-3/VII «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік». Виступали із зверненнями та коментарями по питаннях надання субвенцій на галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

Депутати затвердили ряд сільських програм, зокрема: підтримки народжуваності на 2018 рік; підтримки Ліплявською сільською радою об’єднаної територіальної громади державної політики у сфері  казначейського обслуговування бюджетних коштів  на 2018-2020 роки та програму заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб які зробили вагомий внесок у розвиток села, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2020 роки.

Важливим питанням сесії було затвердження Статуту Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Члени робочої групи із розробки Статуту з особливою відповідально віднеслися до даного документу. На своєму засіданні активно обговорювали проект Статуту, висловлювали зауваження, вносили доповнення, зміни та поправки. В результаті, установчий документ громади затверджено.

Не підтримали депутати проект рішення «Про Положення щодо помічника-консультанта депутата Ліплявської сільської ради VII скликання та опис посвідчення».

         Всі питання порядку денного були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій сільської ради.