21 лютого 2018 року відбулось засідання шостої позачергової сесії Ліплявської сільської ради VII скликання, яке провів сільський голова Сергій Геращенко.

На засіданні сесії були присутні Кузевич Володимир Іванович та Білик Оксана Вікторівна, представники ПрАТ «Миронівська птахофабрика». 

На порядку денному засідання сесія стояло 6 питань:

-Про надання дозволу на виготовлення технічних документацій з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с.Келеберда, с.Ліпляве, с.Озерище Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

- Про створення робочої групи із розробки Статуту Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

- Про створення робочої групи з розроблення Стратегії  розвитку громади Ліплявської сільської ради Канівського району Черкаської області на 2018-2025 роки.

- Про призначення директора комунального підприємства «Добробут» Ліплявської сільської ради.

- Про внесення змін до рішення сесії Ліплявської сільської ради від 24.11.2017 №1-7/VII «Про утворення виконавчого комітету Ліплявської сільської ради, визначення його чисельності та затвердження  персонального складу».

- Про  проїзд великогабаритного транспорту.

          Всі питання порядку денного були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій сільської ради. Члени постійної комісії з питань регламенту, правової політики, освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури та спорту внесли пропозиції до складу робочих груп із розробки Статуту Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади та з розроблення Стратегії розвитку громади Ліплявської сільської ради Канівського району Черкаської області на 2018-2025 роки.

          В зв’язку з кадровими змінами в сільській раді стала потреба внесення змін до складу виконавчого комітету Ліплявської сільської ради. Вивели зі складу виконавчого комітету Розе Ю.Г. в зв’язку із звільненням з посади виконуючого обов’язки старости на території села Келеберда.  Ввели до складу виконавчого комітету Миненка В.Б. - начальника відділу земельних відносин, комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою сільської ради та Юрженко Ж.В. - начальника організаційного відділу   сільської ради.

До сільської ради звернулась ПрАТ «Миронівська птахофабрика» щодо надання їм дозволу на проїзд транспортних засобів марки «Мersedes», для перевезення птиці на період забою з 22.02.2018 року по 27.02.2018 року через населений пункт села Ліпляве. Депутати детально обговорили дане питання та вирішили доручити виконавчому комітету Ліплявської сільської ради надати даний дозвіл.

Депутати розглянули всі питання порядку денного та врахувавши пропозиції постійних комісій підтримали рішення, які виносились на розгляд сесії.

Після розгляду питань порядку денного сесії перед присутніми виступила фахівець ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Оксана Білик, яка розповіла що у рамках реалізації на Канівщині проекту «Соціальний магазин», найближчим часом передбачається розпочати роботу пересувного соціального магазину у селах Келеберда, Озерище, Ліпляве. Ціль даного проекту – продаж продукції підприємства, а саме четвертини курчат-бройлерів, за зниженими цінами для пенсіонерів. Також, довела до відому депутатів, що  ПрАТ «Миронівська птахофабрика» запланувала у 2018 році надати допомогу за соціальними угодами між підприємством та Ліплявською сільською радою до 450 000 грн. на рік та Келебердянською сільською радою до 50 000 грн. на рік для участі в розвитку та співфінансуванні проектів громад.